Hakkımızda

"1976'dan bugüne"

Müşteri odaklı kaliteli ürünler üreterek Gaziantep’ten tüm Türkiye’ye hatta dünya ülkelerine yönelik çalışmalarını başarıyla yürüten Emekli Gıda Türkiye’de bir ilk olan uzun taneli pilavlık bulgur,pilavlık bulgur,köftelik bulgur ve köftelikten esmer özel çiğ köfteliğe hatta aşurelikten de firiğe kadar 20’ye yakın farklı çeşidi ile 12 ay süresince müşterilere kendi tesislerinde üretimi ile zengin bir ürün portföyü sunuyor.

Ayrıca kaliteye önem veren emekli üst düzey yöneticiler dahil tüm çalışan personeli hijyenden sanitasyona kadar birçok eğitim almış ve bu eğitimler ve seminerler sürekli devam etmektedir.

Gaziantep’te 1976 yılında 500 metrekare alan üzerine kurulu yıllık 500 ton kapasiteli imalat hanesinde sektöre adım atan,1987 yılında fabrika alanını üç bin metrekare ve yıllık kapasitesini bin tona yükselten Emekli Gıda yatırımlarını gün geçtikçe güçlendirmeye devam ediyor. 2000 yılına gelindiğinde de üretime 15000 metrekarede devam etmekte. Deneyim ve tercümesini teknoloji ile destekleyen emekli 2004 yılında tamamı 15000 metrekare olan 3500 metrekare kapalı alan üzerine kurulu beş katlı entegre tesisinde yıllık 20 bin ton kapasite ile EMEKLİ, EMEKSAN,EMEK,SEÇKİN markaları ile değerli müşterilerine hizmet vermeye devam etmektedir.

Yakalamış olduğu başarı ve dinamizmi ile müşteri portföyünü her geçen gün genişletmiştir. Hammadde buğday alımına son derece titiz yaklaşan Emekli Gıda bulgur üretimini ilk tercih olarak Güneydoğu ve daha sonra da İç Anadolu Bölgelerinin birinci sınıf Sert Durum(Triticum) Buğdayları ile gerçekleştiriyor.

Sert Durum Buğdayının protein miktarının yüksek nişasta miktarı düşük olmasının yanı sıra içinde bulunan azotlu pigment maddeleri bulgura uygundur. Bu nedenle Emekli tüm sarı bulgur üretiminde sert durum buğdayını kullanmaktadır.

Emekli Gıda Vizyonunu tüketici sağlığını esas alan,müşteri odaklı kaliteli ürünler üretmek ve sektöründe tercih edilen bir marka olmak şeklinde belirleyen firmamız, Misyonunu ise kaliteli, sağlıklı ürünleri hijyenik ortamda üreterek müşteri memnuniyetine sunmak. Kaliteli ürünler üretmek satış sonrası hizmet sunmak , birimler arası koordinasyonu sağlamak, tüm birimlerde çalışan personeli eğiterek bilgilendirmek de firmamız Emekli Gıda’ nın politikaları arasında yer almaktadır.

Bulgurun Tanımı ve Tarihçesi

Buğdayın temizlenmesi, pişirilip kurutulması ile bir kaç işlemden geçtikten sonra kabuğunun alınarak kırılması sonucu meydana gelen bir gıda maddesidir. Yarı pişmiş bir mamül olmasının özelliği ise uzun süreli kullanılabilir olmasıdır. Raf ömrü oldukça uzundur.
4000 yıllık Orta Asya, Balkanlar ve Orta Doğu ülkelerinde tarihi olan bulgur bu bölgelerde bugor, bulgur, blughour, burgul, brughoul adları ile bilinmektedir. Bazı ülkelerde bulgur Altın Pilav olarak da adlandırılmaktadır. Üretimi 40 asır öncesi M.Ö. 2000 ‘ li yıllara dayanan bulgur merkez olarak, Orta Doğu, Doğu Avrupa ve Mezopotamyada yaygınlaşıp Kuzey Amerika , Afrika ve Batı Avrupa ülkelerine kadar yayılmış ve fabrikasyon usullerle üretilmeye başlanmıştır.
Bulgurun sadece iki tür üretme tekniği mevcut olup bunun dışındakiler asıl olmayan adlandırmalardır. Karaman ve Antep usulü olarak ikiye ayrılmaktadır. Antep usulünün Karaman usulüne göre avantajları ve daha farklı özellikleri vardır. Bu özelliklerden en önemlisi ise güneşte kurutulmasıdır. Kurutma işlemi özel olarak hazırlanmış alanda gerçekleştirilmektedir.

Emekli Bulgurun Özellikleri
1- Yüksek besin değeri
2-Diğer bakliyatlardan daha uzun ömürlü olması
3- Mutfakta hazırlanış kolaylığı
4-Güneşte kurutulmuş olması
5- Pişirildikten sonra uzun süre dayanması
6- Fiberden dolayı mide ve bağırsak kanserini önlemesi
7- Sıcağa ve rutubete dayanıklı olması
8- Rahat bir şekilde stoklanabilir olması
9- Kolestrolsüz olması
10- Güneşte kurutulmasından dolayı haşere ve bakteri barındırmaz
11- Rutubet miktarı düşük olduğundan radyasyonu emmez

Pişirme esnasında mikroorganizmalar ve gıdanın bozulmasına sebep olan enzimler inaktive olurlar, Biochemical reaksiyonlar durdurulmuş olur. Bu nedenle bulgurun dayanma süresi artmış olur. Camsı ve sert bir yapı alan bulgur haşerelere karşı da önemli bir dayanıklılığa kavuşur. Biyokimyasal rxv ‘ların sona ermesi ile birlikte bulgurda solunum yani oksijen tüketimi durmuş kabrik ısınma engellenmiş olacağından buğdaya nazaran daha uzun bir raf ömrüne kavuşmuş olacak. Bulgurun dayanıklılığına sebep güneşte kurutulmuş olmasıdır.

SERTİFİKALAR